Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalariksdagsmän överens

Annons

- Jag är välinformerad utan att ha åkt i polisbilar. Vi socialdemokrater har en målsättning att antalet poliser ska öka och det har redan börjat, parerar kollegan på Dalabänken, Per-Erik Granström.

De båda riksdagsmännen är rörande överens när tidningen konfronterar dem med Ludvikapolisens bekymmer. Från båda håll uttalas en ambition att ordningsmakten ska stärkas och att allmänheten åter ska känna förtroende för polisens möjlighet att skydda och hjälpa.

- Man kände sig helt otillräcklig. Poliserna fick åka från det ena till det andra och hela tiden prioritera och fråga sig vad de skulle ta. Jag är verkligen imponerad av deras tålighet när de måste jobba under dessa förhållanden och dessutom ibland också få höra glåpord, säger Gunnarsson.

- Som riksdagsman måste man vara ute i verkligheten så man vet vad man talar om i riksdagen. Nu kan jag ta debatten med Bodström. Polisen behöver inte bara mer resurser.

- Man måste även titta på hur de jobbar. Jag vill ha färre chefer och mer folk i den utåtriktade verksamheten.

Granström pekar snabbt på socialdemokraternas krav om 1 000 nya poliser i landet fram till 2008.

- Med den ökning som redan skett borde det vara möjligt att även nu ha en effektiv och väl fungerande polisverksamhet. När det gäller länet har man varit tvungna att, på grund av brottsbilden, koncentrera mycket av resurserna till Borlänge. Men jag kan förstå att folk reagerar när ärenden skrivs av. Jag har själv blivit drabbad av stöld så jag vet hur det känns.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons