Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapolisen polisanmäld för djurplågeri

/
  • Roland Frid från Mora har polisanmält Dalapolisen för tjänstefel och djurplågeri.

Polisen i Dalarna är anmäld för tjänstefel och djurplågeri, detta för att man inte avslutat ett eftersök på en älg som blivit skadad vid en trafikolycka.

Annons

Det var den 7 maj som en älg blev påkörd och svårt skadad i närheten av Ulvsjön inom Orsa kommun. Eftersöksjägaren Johan Frost från Mora åkte tillsammans med en jaktkompis till platsen för att söka rätt på den skadade älgen. När de kom fram var det stort pådrag i området då polisen i samma område arbetade med ett fall av misstänktes illegal vargjakt.

De fick också reda på att en sändarförsedd varg, kanske en hel flock från Tandsjöreviret befann sig i området.

Till tidningen Jakt & Jägare berättar Johan Frost att han därför fattade beslutet att det inte var möjligt att släppa hunden eftersom det fanns varg i området. Johan och hans kompis fick genomföra eftersöket utan hund. Efter ett par kilometers spårande insåg de att utan hund skulle de inte hinna ikapp och få fatt på den skadade älgen varför de beslutade att avbryta eftersöket, vilket Johan Frost också meddelade polisen.

Polisen i Dalarna har efter detta inte gjort några ytterligare åtgärder för att försöka spåra upp och avliva den skadade älgen.

Det är mot den bakgrunden som nu Roland Frid från Mora lämnat in en polisanmälan mot polismyndigheten i Dalarna för djurplågeri och tjänstefel, detta för att man inte genomfört och avslutat eftersöket på den trafikskadade älgen.

– Hade en jägare burit sig åt som polisen gör hade han åkt dit direkt och omedelbart blivit fråntagen sina vapen, säger Roland Frid till Jakt & Jägare.

Kent Lind är ansvarig för eftersök vid polisen i Dalarna:

– Vi har avslutat ärendet i och med att eftersöksjägaren bedömde att han inte kunde fortsätta längre. Från polisens sida kan vi inte hålla på med eftersök in absurdum, det har vi inte folk till.

Mer läsning

Annons