Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala FM:s skulder ökar

Annons

Dala FM har tio betalningsanmärkningar och skulder på sammanlagt 255 382 kronor registrerade hos kronofogden, för en månad sedan 234 266 kronor. I februari var Dala FM:s skatteskuld 50 000 kronor.

Senast var det Stim som sökte Dala FM på 34 026 kronor i obetalda avgifter.

Andra stora fordringsägare är Ruab Radioundersökningar, Dalarnas Tidningar och PsNs Reklam i Ludvika.

De båda bolagsmännen Karl Bexelius och Mikael Källs sammanlagda registrerade skuld hos kronofogden var 255 559 kronor, jämfört med 252 747 kronor för en månad sedan. Då båda bolagsmännen driver företaget som ett handelsbolag och är således personligt betalningsansvariga om bolaget inte klarar krisen.

Dala-demokraten har sedan snart ett år tillbaka ett kommersiellt radiosamarbete i Dalarna tillsammans med Radio & Co i Linköping. Detta företag äger reklamradiofrekvensen i Ludvika.

Radio & Co anlitar i sin tur Dala FM Leksand HB, som ägs av Karl Bexelius och Mikael Käll för driften av Dala FM i Ludvika och Leksand. DalaFM betalar procent på sina reklamintäkter till Dalademokraten för sitt samarbete.

Dala FM hade tidigare planer på att utöka sändningarna också till Borlänge och Radio Scirocco. Men då Dala FM:s ekonomi inte tillåter detta så har planerna lagts åt sidan.

Hans Cederroth, närradiohandläggare på Radio- och TV-verket är intresserad av planerna och kommer att lyssna på stationen om den kommer i gång.

- Det finns exempel där kommersiell radio startar närradioföreningar och vidaresänder radiostationer. Då strider det mot riksförbudet såvida man inte gör en redaktionell förändring. Skiljer det bara lite, annan musik, en annan speaker så kringgår man riksförbudet ganska lätt. Sänder man lika så det fel, det ska vara lokalt producerat och det bevakar vi, säger Cederroth.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons