Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala airport visar plussiffror

Annons

Både Dala airport och Mora-Siljan flygplats har plussiffror i mars. Stationscheferna hoppas att lägre priser ska locka tillbaka privatresenärerna.

För första gången på flera år redovisas en plussiffra på Arlandalinjen. Uppgången i mars är 4,3 procent. I februari var det den lägsta minussiffran på länge, ett tapp på bara 2,5 procent. Det gör att stationschef Stefan Carlsson nu hoppas att trendbrottet kommit.

Även Mora-Siljan flygplats stationschef Sven Eriksson kan glädja sig åt plussiffror. De båda hoppas få ytterligare draghjälp av den lågprissatsning som flygbolaget Skyways påbörjat. Via Internet går det att köpa biljetter för 350 kronor per enkelresa. Betydligt under det normala priset. Vissa stolar per tur säljs på detta vis.

- Vi ser det som en jättemöjlighet att få upp passagerarantalet på flyget i Dalarna, säger Stefan Carlsson och berättar att han hoppas att privatresenärer ska hitta tillbaka till flyget. Folk som tidigare skrämts av höga priser.

Systemet har provats på flyget till Gotland och slagit mycket väl ut. Merparten av stolarna har sålts. Nu införs det på alla bolagets linjer i landet. När det gäller Göteborgslinjen så har den rasat kraftigt sedan det nya bolaget tog över. Dock tycks resandeantalet ha stabiliserats under den senaste månaden.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons