Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala Airport tappar resenärer

Annons

Dala Airport har tappat 26 procent av sina resenärer i år jämfört med i fjol. Det visar färska siffror från Luftfartsverket.

Resandet mellan Borlänge och Göteborg har minskat mest.

- Det kan bero på att vi bytte flygbolag förra året eller på den svaga tillväxten. Flygbranschen är väldigt känslig för konjuktursvängningar, säger Jean-Marie Skoglund vd för Dala Airport.

Den nya operatören Direktflyg tog i juli förra året över flygningarna till Göteborg efter det tidigare flygbolaget Skyways. Direktflyg gick tidigare under Skyways, men blev för ett år sedan eget bolag. Nu tillhör de Largusgruppen.

Jean-Marie Skoglund tror att minskningen till största del beror på att resenärerna inte vant sig vid den nya operatören som innebär både nya priser och ett nytt koncept. Flygningarna på Arlanda trafikeras av Skyways och minskningen där ligger minskningen av passagerare på sju procent.

Vad kommer ni att göra för att förbättra passagerarsiffrorna?

- Det finns en hel del att göra. Vi kommer att försöka samarbeta mer med flygbolagen. En positiv förändring är den nya tidtabellen som vi utformat i samarbete med Mora Siljan flygplats, säger Jean-Marie Skoglund.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons