Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg manas till aktion för Dalabanan

Annons

Moderate riksdagsledamoten Rolf Gunnarsson från Falun hoppas att landshövding Ingrid Dahlberg ska ställa sig i spetsen för en aktion i syfte att förmå SJ att återinsätta snabbtåg mellan Dalarna och Stockholm.

Gunnarsson skriver i ett brev till landshövdingen att han tror att en aktion där Region Dalarna, landstinget, riksdagsledamöterna på dalabänken, kommunpolitiker och företrädare för näringslivet gör gemensam sak skulle kunna ge resultat.

- Det får inte tillräcklig tyngd om enskilda politiker agerar, men däremot kan det bli ett positiv resultat om det blir en bred uppställning, tror Rolf Gunnarsson.

Den moderate riksdagsmannen menar att aktionen har två syften. Dels gäller det att få tillbaka X 2000-tågen, dels måste frågan om snabbare och bättre förbindelser upp på dagordningen.

"Visserligen sitter jag också i styrelsen för Dala Airport och är förtrogen med flygets problem, men jag ser kollision mellan att arbeta med flyget och en aktion för i övrigt bra kommunikationer mellan Dalarna och exempelvis Stockholm", skriver Rolf Gunnarsson i brevet till Ingrid Dahlberg.

Mer läsning

Annons