Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg imponerad

Annons

- Jag har varit i Sälen några gånger, men jag har faktiskt aldrig varit i Malung förut. Jag kände till det här med skinnet och jag kan ju konstatera att man gör både exklusiva och vackra kläder, konstaterade Ingrid Dahlberg.

Hos skinnföretaget PG Elfström fick hon också veta att designern Ylva Liljefors, som företaget samarbetar med, just fått det prestigefyllda designerpriset Guldknappen.

Margareta Olsson visade runt i företaget och berättade om samarbetet med Liljefors och visade upp en av hennes spännande kreationer. Olsson berättade också att Ylva Liljefors för några år sedan gått utbildning och fått inspiration vid skinnskolan i Malung.

Vid företagsbesöket fick landshövdingen också träffa en annan av familjeföretagets ledare, Bertil Elfström, som dessutom är en av grundarna till Svenska dansbandsveckan i Malung. Den tillställningen var Dahlberg mycket imponerad av.

Företagsbesök hos Jofa, ett av världens ledande företag inom ishockeyutrustning, det unga sport- och fiskeföretaget Bios samt information Sälenfjällen, Nordens största vintersportområde, var annat som imponerade på nya landshövdingen.

Vid ett möte med lokala politiker var det kommunikationsfrågorna - bättre vägar och satsning på järnvägen - som de lokala företrädarna tryckte mest på.

Kommunalrådet Håkan Eriksson och näringslivschefen Ingemar Kyhlberg var landshövdingens ciceroner.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons