Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ursäkt igen!

Annons

Det är dags för en ny ursäkt från Göran Persson. Den här gången för justitiekanslern Göran Lamberts oerhört omdömeslösa påstående, att poliserna ljuger i vittnesmål utan att han har bevis för det. Med den ställning justitiekanslern har bör statsministern känna ansvarför hans uppförande.

Lamberts agerande är ägnat att ytterligare försvåra polisens förut av statsmakten svårt skadade arbete och den bristande respekt för polisens status som är nödvändig i deras känsliga uppgift. Poliserna känner sig förolämpade och borde anmäla honom för falsk tillvitelse eftersom det är så noga med att ingen får anklagas förrän han är dömd i andra fall.

Det är för övrigt löjligt att Sverige alltid har ampra uppfattningar om andra länders och folks rättstillämpning trots att vi har ett eget rättssystem som inte fungerar. Det tjatas alltid om mänskliga rättigheter men aldrig om skyldigheter. Göran Persson borde för övrigt be om ursäkt för sitt regeringsinnehav, som han har med stöd av de två tokpartierna vp och mp, med resultatet att ingenting fungerar som väljarna har tänkt sig.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons