Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för sommarlov

Annons

Hälften av kommunens grundskolor har faktiskt redan klarat av sin skolavslutning. Noga räknat avslutade 16 skolor terminen på torsdagskvällen, helt eller delvis. I dag firar 18 skolor sommarlov.

Aspebodaskolan tillhör kategorin "delvis". Här är kyrkan liten och firandet måste delas upp. De äldre eleverna sjöng Den blomstertid i går och de yngre fyller kyrkan i dag.

- Det är sorgligt att sluta skolan, för klassen splittras, säger Hanna Embretsen och Johanna Olsson.

- Men det är spännande att börja i en ny skola, säger Elin Alzén.

För de tre tjejerna var gårdagen slutpunkten för sex år i Aspeboda skola. Till hösten blir det buss-åkning till Västra skolan inne i stan.

Hanna och Johanna spelar fram kompisarna mellan skolan och kyrkan. Det har de gjort sedan trean och den här gången skulle de räkna hur många Äpplebo gånglåt de hinner på hundra meter. Elin bar den svenska flaggan i täten och när kyrkklockan ringde var det dags att tåga.

De hade tur med vädret i Aspeboda, sol och ljumma vindar som rufsade om i syren och vattenkammade frisyrer.

Och det blev fullsatt i bänkarna, längs väggarna i entrén trängdes föräldrar och anhöriga. Alla sjöng sommarpsalmer och den ljuva sommartiden och lust och fägring stor - givna tårframkallare för känsliga åhörare.

Eleverna uppträdde, varje årskurs för sig. De sjöng om sommartider. brundbrända ben och om sol, vind och vatten, det bästa som de vet.

Och det passar ju bra, för nu är det lov.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons