Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för SM i skidskytte i Lima

Annons

Återigen är det dags för ett stort arrangemang i Lima. Helgen 26-28 mars kommer SM i skidskytte att arrangeras på skidskyttestadion i Heden i Lima, och ett par hundra deltagare från hela landet kommer att finnas på plats liksom en arrangörsstab på cirka hundra personer.

Skidskyttestadion i Heden har också byggts om lagom till SM och det är en fräsch och modern stadion som nu tar emot de tävlande. Bland annat har man byggt ett stort speakertorn. Det har satsats sexsiffriga belopp för att göra skidskyttestadion så ändamålsenlig som möjligt och det har lagts ner tusenstals timmar i ideellt abete.

- Vi kommer väl förberedda och jag är övertygad om att det kommer att bli mycket fina arrangemang under SM-dagarna, och det enda som vi oroat oss för är snötillgången. Men vi kommer att klara av även den delen. Just nu är det ingen fara, och skulle det bli varmare har vi möjlighet att köra på mer snö. Tävlingarna kommer att gå bra, säger Anita Westling i arrangörsleden.

SM-arrangemanget inleds annars med en invigning i Lima kyrka på torsdagskvällen där bland annat alla från Lima som deltagit i de olympiska spelen kommer att vara närvarande. Det kommer också att dyka upp en hemlig gäst, och i övrigt kommer kyrkoherden Arne Söderbäck och komminister Jan Busk att vara med och hålla i trådarna i kyrkan i samband med invigningsfestligheterna.

Senast skidskytte-SM arrangerades i Lima var 1997 och det blev då ett mycket lyckat arrangemang och det räknar man med också denna gång.

Tävlingsledare för SM-tävlingarna är förre landslagsmannen i skidskytte Roger Westling och han biträds av Tommy Mattsson.

- Det vi önskar oss just nu är att det blir någon grad kallare. Då kommer vi att kunna erbjuda förstklassiga tävlingsförutsättningar, säger Anita Westling.

- Och vi är väl rustade för arrangemanget och vi tror att det kommer att bli en ny folkfest här i Lima, säger Anita Westling.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons