Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Runndagarna

Annons

Det och mycket annat bjuder årets vinterupplaga av Runndagarna till helgen.

- Jag kommer själv att ta skridskorna ut till Hellmansö, säger Anders Näslund, som i sin predikan tänker tala om skönhet och skörhet, om den vackra i naturen kring Runn och skörhet, med ett stundande krig i världen.

Förutom gudstjänst ute i det fria, kommer Runndagarna att bjuda på massor av aktiviteter.

Vad sägs om långfärdslopp på skridskor, radioflyg, isvaksövning, pimpling, islandshästar på is, guidade bussturer runt sjön, trolleri på Främby udde, ispigging på Liljans Herrgård med mera.

- Det kommer att hända massor av grejer både på och utanför den upplogade isbanan på Runn, berättar projektledaren Bo Sandström.

Bo är lyrisk över den fina isbanan på Runn, som blivit ett jättelyft för långfärdsskridskoåkning.

- Det är alltid mycket folk ute på isen, inte bara skridskoåkare, det är folk som promenerar, familjer med barnvagn, folk som åker skidor, eller pimplar, det är underbart att se, Runn har blivit ett vinterparadis, säger Bo Sandström.

Långfärdsloppet på skridskor på lördag, det är den klart populäraste aktiviteten på Runndagarna. I fjol i dåligt väder startade tusen åkare. I år med det allt ökande intresset för långfärdsåkning kan den siffran komma att fördubblas.

- Runndagarna är större än någonsin, vi har tagit ytterligare ett kliv framåt. Vi räknar med att det kommer att vara minst 10 000 människor i omlopp under helgen, säger Bo Sandström.

Runndagarna är ett arrangemang som tillkommit, tack vare näringslivet Falun-Borlänge.

- Ett av Runndagarnas viktigaste syften är att få människor att inse vilken livskvalitet det medför att bo i vår region.

- Självklart är arrangemanget riktat till alla som bor i regionen, men vår målsättning är också att Runndagarna ska vara en inspiration till att människor utanför regionen ska bosätta sig här, säger Anders Björkman, vd för Näringslivet Falun-Borlänge.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons