Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för önskningar

Annons

- Det viktiga är att ungdomarna själva får bestämma, nästan allt är möjligt, säger Mimoza Bytyqi, som tillsammans med Linnéa Risinger raggade intresserade på Lugnetgymnasiet på onsdagen.

De och andra ungdomar turnerar på gymnasier och högstadier i kommunen för att informera om huset som är under uppbyggnad på Mormorsgatan 7, i Komvux lokaler.

Viktigt är att Ungdomens hus ska vara öppet för alla, inte bara någon liten grupp. Hip-hoppare, skejtare, hårdrockare och allt vad de heter ska få plats. Främsta målgruppen är 16-25-åringar.

Mest tjejer är engagerade än så länge. Men killarna strömmar nog till när det är färdigorganiserat och dags att konsumera, tror Mimoza och Linnéa.

- Jag skulle vilja öva teater, säger Anna Kreisler som är nyfiken på vad andra kommer att säga när det är möte på onsdag kväll. Det blir ett öppet möte klockan 17.30 för alla som vill tycka till eller bara kolla in stället.

- Många är skeptiska eftersom de är rädda att Mormorsgatan hotar Valla, men det ska bli ett komplement. På Valla finns redan till exempel lajvare och fotolabb, så det ska vi inte ha på Mormorsgatan, säger Mimoza.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons