Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för nytt lokalt parti?

Annons

I det här läget vill Hedemorabon inte framträda med namn. Genom en insändare i Södra Dalarnes Tidning tidning efterlyses Hedemorabor som kan tänka sig vara med att bilda det nya partiet.

I efterlysningen vänder sig Hedemorabon till alla intresserade, oavsett partifärg

- Ett Hedemoraparti ska också kunna vara vågmästare i många frågor, skriver initiativtagaren i uppropet som ska ses som en reaktion mot de etablerade partiernas verksamhet i Hedemora.

Framför allt anser initiativtagaren till det eventuella Hedemorapartiet att det politiska arbetet i partierna är toppstyrt. Något som gör att enskilda personer har svårt att komma in i arbetet.

I den första allmänna programförklaringen i insändaren handlar det om att partiet ska arbeta inom ett brett politiskt spektrum samt att ett av partiets mål är att slå vakt och värna om den offentliga sektorn.

Hedemorabon förnekar uppgifterna om att det skulle finnas en arbetsgrupp som regelbundet samlats för att dra upp riktlinjerna för bildandet av det nya partiet.

- Nej, någon sådan finns inte, säger Hedemorabon som är beredd på att många nyfikna ska ringa enbart för att ta reda på vilken som svarar.

- Men någon gång måste vi ta ett steg för att vända sig till eventuella intresserade. Jag vet att det finns ett intresse att det skapas något nytt, ett politiska alternativ till de partier som i dag finns i Hedemora.

- Men den stora frågan är hur stort intresset är. Blir det ett bra gensvar, blir det också en fortsättning.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons