Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Morafestival

Annons

Superbowl på Kajen i Mora under hela veckan. Det är faktiskt sant. Superbowl är namnet på den gigantiska finalen i amerikansk fotboll. Superbowl är också namnet på årets nya åkattraktion vid årets jubileumsfestival i Mora.

När Morafestivalen fyller 15 år ska en färd med gondolerna i en Superbowl ge samma hisnande känsla som när favoritlaget gör en touchdown.

Totalt finns tiotalet åkäventyr på tivoliområdet, beläget på den stora parkeringsplatsen vid kajenområdet.

Ursprunget till evenemanget var att 1991 starta en lokal motsvarighet i Mora till Vattenfestivalen i Stockholm. En lokal festival i början av augusti riktad till både Morabor och turister.

Enligt festivalgeneralen Sonja Sys är den stora nyheten för året att festivalområdet utökats till gågatan.

- På lördag blir gågatan ett barnland med aktiviteter som ansiktsmålning och clowner samt underhållning med Aja Baja band från scenen, berättar Sonja Sys.

I övrigt har ungdomar engagerats för att föreslå inslag i programutbudet. Därav blir det en klättervägg samt en ungdomskonsert, där ungdomar, föräldrar och kyrkan är arrangörer.

Musicerandet sker på sommargympans gräsplan.

Under lördagen blir det final i talangjakten 2005 där succéflickan från årets schlagerfestival, Linda Bengtzing, framträder.

Sonja Sys uppger att årets festival blir den sista som hon ordnar.

- Det känns lagom med 15 år. Förhoppningen är att någon annan kan ta över.

Någon självklar generalprinsessa eller generalprins finns inte dagsläget.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons