Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för lappen

Annons

Tidningen träffar henne på en av Moras bilskolor. Hon är en av många som kommer till dalaorten med körkort som målsättning.

Mark Levengood och Dan Ekborg är andra bekanta personer som valt Mora för att ta "lappen".

Victoria prövade hemma i Stockholm för cirka fem år sedan.

- Men det var för många korsningar och rödljus.

Sedan dess har behovet inte varit så stort. Men nu har hon och hennes make, med anknytning till Vattnäs utanför Mora, skaffat en mysig veteranbil.

- Jag blev sugen på att få köra den. Maken tipsade om att prova bilskola i Mora.

De två senaste veckorna har Victoria bott hemma hos sina svärföräldrar i Vattnäs och samtidigt specialgnuggat teori och praktik på bilskolan. På onsdag ska hon skriva teorin och sedan väntar uppkörning.

Den kunskap hon sparat från körskolan i Stockholm för fem år sedan var krypkörning och att starta i motlut. Två faktorer som är viktiga i storstadstrafiken.

- Här i Mora är det mindre trafik och lugnare tempo. I den här trafikrytmen känner jag mig hemma, konstaterar Victoria med ett avslappnat leende.

När hennes sommarturné inleds med spelningar främst på festivaler kors och tvärs i Sverige är förhoppningen att hon själv kan köra mellan spelplatserna.

Men hon är lite osäker på om det blir sångövningar vid ratten.

- Bilkörning är situationsrelaterad. Det gäller att vara skärpt hela tiden och fokusera uppmärksamheten på körningen.

Sången får vänta till studion. En cd-utgåva är inplanerad till nästa år och dessutom ska jazzscener i England och Tyskland under oktober månad i år begåvas med Victorias sångtalang.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons