Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för kultur- priset 2002

Annons

Musikskolan har nominerats med anledning att de tar hand om ungdomarna på ett fint sätt samt att barnen i får lära sig jobba i storgrupp samt visa hänsyn till varandra.

Som enda kvinna är Nilla Hyllengren, Gåsmossen, nominerad för den vackra trädgården hon skapat där människor kan komma och njuta av. Som ett extra plus nämns hennes hantverk.

Ordförande i Folkets hus, Rolf Eriksson, har också blivit nominerad och från fler än ett håll. Motiveringen är att han fått Folkets hus att bli ett naturligt centrum för kulturaktiviteter i kommunen.

Även Ulf Hällqvist har fått flera nomineringar för sina insatser för Smedjebackens manskör men också för engagemanget i samband med Bergakonserterna "som gett stor glädje till deltagare och besökare".

Även engagemanget i hembygdsgården samt att han deltagit i uppsättningar som "De sju korparna" och nu är engagerad i "Sound of music" på Maxinteatern i Borlänge påpekas.

Den sista nomineringen går till bröderna Hans, Lars och Arne Nordgren som "gjort betydande insatser inte bara för Hagge utan för hela kommunen", skriver förslagsgivaren i sin nominering.

"Ett oglamoröst vardagsarbete som de utfört till bybornas stora glädje."

Mer läsning

Annons