Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för invigning av lekparken

Annons

I dag är det dags för den högtidliga invigningen av lekparken i centrala Smedjebacken. Ett projekt som pågått i många år är nu inne i sin slutfas.

För flera år sedan tog köpmännen inom företagareföreningen Barkenföretagen initiativ till att bygga en lekpark i centrala Smedjebacken.

Till stor del skulle den finansieras genom olika donationer och huvudparten av pengarna kommer från tre stora donationer, Norrbärke sparbank, Barkenföretagen och Lions. Resterande upp till en halv miljon kronor kommer från andra sponsorer. Dessutom har kommunen stått för en del av kostnaderna.

Efter flera turer är nu projektet klart och i dag är det dags för invigning.

Kommunalrådet Leif Nilsson ska hålla invigningstalet och det förväntas att han även ska prova några av lekredskapen. Han räknar själv med att utrusta sig med galonbyxor. Alla barn som finns med vid invigningen på eftermiddagen kommer att bjudas på glass.

I samband med invigningen jubileras även broarna i Smedjebacken, det är tio år sedan, det som i folkmun kommit att kallas "Golden Gate", invigdes och detta ska uppmärksammas. Bland annat kommer det att placeras ut marschaller.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons