Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för fest i Jägra

Annons

Jägra Gärdås-dagen, öppen för allmänheten, pågår på dagtid. En rad företagare och hantverkare i byarna visar upp sig och sina verksamheter i utställningar. Det är rent imponerande hur mycket som finns, då man samlas och visar sig tillsammans.

Vid bystugan ska också tändas en kolmila och Olle Isak visar tjärbränning. Vidare blir det hästuppvisning, ponnyridning, hundträning, flugfiskeuppvisning och yxkastning innan det är dags för skoteråkning på vattnet. För skoteråkningen står Tony Johansson, Johan Larsson och Benny Hedlund och starka krafter är i gång för att få se bystugeför-eningens "Perka" Persson ta sig ett "skoterdopp". Hur det blir med det återstår att se. Frågan är nog mest om någon törs ställa upp med skoter åt "Perka".

Dagen avslutas med jubileumsfesten i bystugan på kvällen för bybor, medlemmar och vänner. Både bystugan och idrottsför-eningen jubilerar. Där kommer att finnas ett nostalgirum med Rune Nordins klippsamling om klubbens historia och det ska visas gamla filmer, bland annat från en spexmatch i fotboll på 60-talet och troligen också en "skrattfilm" från bystugeinvigningen då Perka och Tony gav sig på att "sjunga" duett i 34:an.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons