Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för danspremiär

Annons

Martinez står för musiken under premiärkvällen. De som kommer till parken kommer kanske att höja - åtminstone lite grand - på ögonbrynen. En hel del stora björkar har tagits bort vilket gör området lite öppnare.

Men det som besökarnas ögon nog främst kommer att fastna för är resultatet av parkkommitténs återanvändningsiver: På äkta Gagnefsmanér har två utbytta toalettstolar ställts ut i parken och används som stora blomkrukor. Metallstolarna, som kommer från herrtoaletten, är faktiskt riktigt tjusiga.

De nya blomkrukorna kan dock vara en fara för eventuellt överförfriskade personer, som inte är riktigt säkra på var i parken de befinner sig.

Annars är parken i ett relativt gott skick, även om det här och där finns detaljer som behöver åtgärdas. Men för åtgärder krävs det pengar, och för pengar krävs det publik under danserna.

Cirka 300 personer per danskväll är vad som krävs för att ekonomin ska gå ihop. Allt över det antalet ger pengar över för att parken ska kunna fortleva.

Den 5 juli ordnas nästa dans. Då spelar Blender.

Den 30 augusti spelar Peppes orkester. I samband med en av danskvällarna kommer en GIF-dag att ordnas för att fira att idrottsföreningen fyller 80 år.

Därutöver hyr GIF ut parken för privata arrangemang.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons