Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för cruising i Vansbro

Annons

Burnout-tävling, motorsprängning, rock´n rolI och glidarbilar i mängder. I morgon är det dags för den första av Vansbros stora sommar-happenings. SHRA:s cruising.

Det är 12:e året som SHRA Vansbro-Äppelbo står som värd för Vansbrocruisingen, en träff som blir allt större för varje år.

Redan under tidig eftermiddag kommer mängder av pärlor att ställas ut till allmän beskådning på planen vid Brosågen och för den som vill ställa ut en skinande blank bil finns en nyhet för året, Soffans biltvätt.

- Alla med entusiastfordon kan få sina bilar handtvättade och torkade med sämskskinn vid klubbgaraget, berättar Soffan själv, Sofi Stam som till sin hjälp har ytterligare tre tjejer från klubben.

De som gillar att bränna däck har chansen under burnout-tävlingen och vid Lokparken blir det motorsprängning. Där gäller det att tippa hur lång tid det tar innan en Pontiac V8-motor utan kylning sprängs. Ett något lugnare alternativ erbjuds vid Udden där den som nöjer sig med en enda hästkraft har möjlighet att rida.

I Lokparken kommer Morabandet Wooden Pjuks att husera och SHRA bjuder också alla barn som vill på en raggarrunda.

- Nu kan vi bara hoppas på riktigt bra väder, säger arrangörsklubbens ordförande, Andreas Hansson.

Åtalas för otillåten miljöverksamhet

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons