Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att spökvandra

Annons

Det är för femte året i rad som det arrangeras spökvandringar genom centrala Falun. Det är återigen kulturföreningen Gamla mormor som håller i trådarna för de dramatiserade stadsvandringarna.

Historierna man ska berätta om är fulla av hemskheter. För i Faluns historia finns det gott om bloddrypande och spännande händelser - ruskiga mord, halshuggningar, pyromaner och gengångare.

Allt är dock givetvis anpassat till barn som är nio år och uppåt, för det är för dem som kulturföreningen vill lyfta fram och levandegöra Faluns historia.

- Vi har mycket att lära av historien, det finns ju mycket som går igen. Det hände en hel del hemskheter förr men det händer hemskheter i dag också, säger Christopher Gluch, som på söndag kommer att dyka upp förklädd till brottslingen Maj.

En nyhet för i år är det kungliga inslaget:

- Drottning Kristina dyker upp och så kommer vi ha en ny uppkäftig guide, en lite mer levande och humoristisk ton på guidningen.

Liksom föregående år börjar vandringen vid Kristine kyrka - och kanske kanske är det gruvdrängen Fet-Mats som kommer för att hälsa på.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons