Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att diskutera på allvar

Annons

Den sista tiden har det kommit insändare från Karl-Erik Anestedt (s), Kurt Josefsson (bop) och Bengt Andersson (m) angående vård- och omsorgsnämndens budgetunderskott.

Det som slår mig är att detta börjar utveckla sig till att bli politiskt käbbel. Jag tror inte att Ludvikas medborgare vill ha det så. Eller vad tror ni, kära insändarläsare?

Visst är vård- och omsorgs budget ett stort bekymmer som alla andra budgetunderskott. Det är inte bara i Ludvika kommun, det är ju stora nedskärningar i de flesta kommuner och landsting nuförtiden.

Låt oss nu på allvar börja diskutera vilken välfärd vi ska ha i framtiden!

Jag har varit och är förvånad över att Ludvika kommun kunnat expandera som den gjort de senaste åren. Ny biograf, tal om äventyrsbad, arbetstidsförkortning till hemtjänstpersonal med mera. Allt detta och mer därtill kostar mycket pengar.

Jag själv har kommit in i politiken de senaste åren efter att nedskärningarna nu börjat på allvar och jag tror att de kommer fortsätta i framtiden. Alla nedskärningar har blivit ett trauma för svenskarna. Det är jättejobbigt för det berör ju de flesta på ett eller annat sätt.

Jag är politiskt intresserad och vill ha en levande debatt överallt. Jag personligen vill att vi kommer ifrån detta att alla sitter i sina revir och hävdar sitt, bara jag får mitt så struntar jag i andra-mentaliteten. Personligen så tycker jag att den andan finns på många ställen. Det är ju vår välfärd detta gäller.

MONIKA

Mer läsning

Annons