Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att bli yra igen

Annons

Nu är det dags. Dags för fem soliga onsdagskvällar i rad. Sol är nämligen signum för Orsayran. Festen som flödar av musik, glädje och högtryck...

Premiäronsdagens största publikdragare är Cyndee Peters, välkänd för de flesta.

Hon kommer till missionskyrkan mitt i byn och programmet innehåller mycket material från hennes senaste skiva "Music from the heart".

Den lilla missionsförsamlingen i Orsa är spänd inför vågspelet att engagera en världsartist, som har sjungit med många av de största: Liza Minelli, Dionne Warwick och Toto för att nämna någ-ra. Och som har framträtt inför Nelson Mandela.

Den som inte ryms i missionskyrkan ges ett fullgott alternativ i Orsa kyrka, dit Hans-Åke Månsson har lockat violinisten Nils-Erik Sparf och gitarristen David Härenstam.

På gatorna blir det givetvis musik, men också revy. En stor grupp revyskådespelare dyker upp i Orsa för att bjuda på skratt i gathörnen.

Orsa och musiken har ett intimt förhållande. Hur intimt kan den intresserade ta del av i Kulturhuset där det av en tillfällighet är vernissage för en utställning om Orsamusik då, nu och sen.

Mer läsning

Annons