Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagny tackades för 23 år i föreningen

Annons

Det var 1982 som Dagny var en av initiativtagarna och drivkrafterna bakom bildandet av Vansbro teaterförening. Det nybyggda Medborgarhuset hade någon månad tidigare invigts med bland annat den teatersalong som i dag är en av länets fyra A-scener, tillsammans med Avesta, Ludvika och Falun.

- I början blev vi ibland lite snorkigt behandlade av vissa teatrar som tyckte att de kommit ut på vischan, men numera är vi ett respekterat namn i teaterkretsar, berättar Dagny.

Genom åren har hon träffat många av de stora skådespelarna och hon nämner namn som Ingvar Kjellson, Björn Gustafsson, Kjerstin Dellert, Sven-Bertil Taube och Richard Wolff.

Det bästa som visats på teatern i Medborgarhuset är enligt Dagny Folkoperans uppsättning av Trollflöjten som hade rikspremiär i Vansbro.

- Vi bokade tre föreställningar och kunde lätt ha fyllt fem, så stort var intresset, berättar Dagny.

Vid årsmötet avtackades även Ingrid Nilsson, Anita Pellams och Karin Jobs-Munters, som nu lämnar styrelsen.

Någon efterträdare på ordförandeposten är ännu inte utsedd. Styrelsen i övrigt består av den nyvalda kvartetten Marja Kilpiö, Agneta Stolpe, Lena Björk och Stina Olsén.

Omvalda blev Inger Magnusson, Zara Olsén och Karin Karlsson och till suppleanter i styrelsen valdes Lars Wanfors, Tobias Thögersen och Ingela Zinderland.

Vid årsmötet kunde även en av årets större programpunkter presenteras.

- Den 28 september kommer Jerry Williams till teatern med sin show Ringside, berättar Dagny, som lovat att hon även i fortsättningen kan tänka sig att ställa upp vid behov.

Mer läsning

Annons