Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagmar Berglund - en kämpe för den lilla människan

Annons

uEn mångårig vänskap upphörde när Dagmar Berglund avled den 27 juli. Dagmar var verksam fackligt och politiskt. I Hotell- och restaurang- anställdas förbund var hon hedersmedlem efter att under många år på olika sätt ha fört medlemmarnas talan.

I det fackliga arbetet var Dagmar alltid inriktad på den enskilde medlemmens bästa, men hon vann också stort förtroende bland arbetsgivarna. Hon var länge en drivande kraft i LO-sektionen i Leksand. Många är de konferenser och kurser som Dagmar ordnade.

Dagmar var socialdemokrat och hade många uppdrag för partiet. Hon satt bland annat i Leksands kommunfullmäktige och hade ett flertal kommunala uppdrag bland annat i turistnämnden. Då hävdade hon att Sommarland skulle byggas i Leksand. Dagmar ansåg nämligen att barnens möjligheter till lek och glam var ett viktigt kulturinslag som komp-letterade annat kulturarbete i Leksand.

Visst var Dagmars fackliga och politiska insatser viktiga, men det är som vän och människa jag minns henne. Hennes tro på att samhället kan bli bättre och människors liv bli lyckligare var mycket stark. Hennes tro på den lilla människans rätt till ett drägligt liv var orubblig. Med djup tacksamhet minns jag Dagmar och tänker på hennes anhöriga i denna stund av sorg.

GUNNBRITT TALLBERG

Mer läsning

Annons