Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagisområde blev festplats och toalett

Annons

För första gången på flera år har Fridhems förskola denna sommar haft semesterstängt. Efter fyra veckors stängning var det på måndagen dags för barnen och personalen att komma tillbaka.

Den syn som mötte personalen och barnen blev i det närmaste en chock.

På det inhängnade området runt lokalerna fanns det tydliga spår efter att några hade suttit där och haft någon sorts fest.

De bänkar och bord som finns där var flyttade eller sönderslagna. På flera ställen på byggnaden hade bland annat stuprören utsatts för skadegörelse.

På de lite mer undanskymda platserna inne på området fanns det tydliga spår efter någon eller några som hade haft en fest.

Det låg tomburkar, rester av ölförpackningar, tomglas och även krossat glas. Dessutom en stor mängd cigarettfimpar och flera förpackningar som det varit batterier i.

- Bakom lekstugan hade någon satt sig ner och helt sonika lämnat sin avföring och uppenbarligen använt en ölburksförpackning för att torka sig med, det är så äckligt att man knappt vill tänka på det, säger Catrine Jansson.

Konsekvensen är att personalen inte kan släppa ut barnen förrän det blivit städat på området.

- Det är dessutom nästan omöjligt att hitta allt glas och därför kan inte barnen få springa barfota i gräset, säger Catrine Jansson.

Enligt uppgift har det varit värst med festandet den senare delen av förra månaden och flera av de ungdomar som varit där är igenkända och kan identifieras.

- Det gör inget om ungdomarna sitter här på helgerna, bara de inte förstör och lämnar en massa skräp efter sig, säger Catrine Jansson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons