Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagisköerna i kommunen vållar inga problem

Annons

Ludvika kommer att kunna erbjuda dagisplats till samtliga barn som har sökt. Detta inom 3-4 månader efter det datum de önskat.

- Vi har tidigare haft en del problem med det, men till hösten ser det ut som om det kommer att fungera riktigt bra, sade social- och utbildningsnämndens ordförande Ulla-Britt Mikaelsson (s).

För tillfället står 56 barn i kö, vilket Kah Slenning, chef för social- och utbidningsförvaltningen bedömer som hanterbart.

- Det är bra att vi har fått ur- och skurdagiset också, eftersom de har tagit en del av trycket från många olika platser, påpekade han.

- I vanliga fall skulle vi aldrig kunna förmå någon att åka från Blötberget till Håksberg, men i det här fallet har föräldrarna själva beslutat att ta den längre ressträckan.

Den plats där kön är längst för tillfället är Stensveden, där elva barn står i kö. På andra plats kommer Sörvik. Någon anledning till oro ser dock varken Slenning eller Mikaelsson.

- Om kris skulle uppstå finns en stand-by på Valhalla. Lokalerna står möblerade och klara, det enda vi behöver göra är att hyra personal, sade Mikaelsson.

- Något sådant är det inte fråga om för tillfället, men kanske efter jul, då trycket alltid är större.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons