Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagis blir frukostrestaurang

Annons

NLT berättade i tisdagens tidning att Ewa Jansson väntas ta över det tidigare kommunalt drivna vandrarhemmet från den 1 maj.

Vandrarhemmet består av 30 rum med 70-talet bäddar. De sammanlagda ytan är 1 056 kvadratmeter varav före detta Humlegården utgör 250 kvadrat.

Politikerna i tekniska nämndens arbetsutskott behandlade ärendet vid onsdagens möte. Politikerna ställde sig positiva till det förslag till hyresavtal som tjänstemän tagit fram.

Avtalet innebär att Ewa Jansson i år får betala en årshyra på 50 000 kronor. Den höjs sedan enligt trappstegsmodell till 125 000 år 2006, 225 000 år 2007 och 300 000 kronor 2008.

Som jämförelse kan nämnas att kommunens näringslivsenhet år 2004 betalade en internhyra på 197 000 kronor.

- Men då hyrdes inte före detta Humlegården. Våra totala driftskostnader för Bergsmansgården var i fjol 440 000. Vandrarhemmet med Humlegården utgör största delen. Det enda som ligger utanför är de lokaler i källaren och på vinden som lottakåren och vävstugan har, säger Stefan Andersson och Kerstin Edström, handläggare vid tekniska.

Avtalsförslaget, som väntas antas av tekniska nämnden om två veckor, innebär vidare att Ewa Jansson åtar sig att svara för sophanteringen, städning, snöröjning och sandning, invändigt underhåll och gräsklippning.

-Som hyresvärd tar vi på oss att sköta bland annat ventilationen och utvändigt underhåll, förklarar Stefan Andersson.

Politikernas förhoppning är att Ewa Jansson får så bra snurr på rörelsen att hon både kan och vågar sig på att köpa fastigheten.

Enligt Gunnar Ågren (m) har Ewa Jansson möjlighet att köpa fastigheten innan hyreskontraktet går ut.

Andre vice ordföranden Ågren och tillförordnade ordföranden Sören Grandelius (s) konstaterar också att Ewa Jansson kan säga upp gällande hyreskontrakt med tämligen kort varsel.

Men att historien får ett sådant slut vore förstås rena mardrömmen för ansvariga politiker och de flesta grängesbergare.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons