Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens ordspråk

Annons

Ålderdomlig åldersnoja

Det råder en märklig åldersfixering i Sverige. Man anses vara mogen att bestämma vem som ska styra Sverige (rösta) och redo att dö för sitt land (värnplikten) vid 18 års ålder, men man är inte mogen att köpa en flaska starköl på systembolaget förrän man fyller 20. Vilken vetenskaplig metod använde man för att komma fram till denna märkliga slutsats?

Hat och sexualitet

Vågar en lekman ha en uppfattning om till exempel homosexualitet? Denna form av mänsklig och animal aktivitet har funnits sedan tidernas början. Men hatandet av detta fenomen har funnits lika länge.

Nu är det väl ändå så att alla människor inte är till 100 procent män eller till 100 procent kvinnor. Många är till exempel 50 procent kvinna och 50 procent man. Och det finns män som är mer än 50 procent kvinna och tvärtom beträffande kvinnor. Och dessa människor har väl också rätt till det naturliga fenomenet som kallas sexualitet?

Men det är kanske så att hat är ett lika naturligt fenomen som sexualitet? Så att man måste hitta något att hata? Och då blir det människor som är annorlunda.

Samma fenomen som etnicitet. Invandrare hatar svenskar och svenskar hatar invandrare. Bara för att de är annorlunda. Alias

CHARLOTTE BAGER

Mer läsning

Annons