Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen när Casper fick vara bestman

Annons

- Men så är treårige Casper också en synnerligen pigg liten krabat, som både kan räkna och förstår engelska, berömmer husse.

- Säger jag "give five" räcker han fram en tass, och säger jag " give ten" sträcker han upp sig på bakbenen och räcker fram två.

Så för Greg var det inga problem att välja bestman till bröllopet. Med lite specialgodis och några dagars träning skötte Casper det högtidliga uppdraget med den äran.

Nu var det inte bara Casper som fick bröllopsgästerna att höja på ögonbrynen. De inbjudna hämtades nämligen till sin förvåning vid Birgittagården och kördes i veteranbilar till vigselförrättaren Gunilla Nordlinder.

Dit kom sedan bruden Cicci på en vrålande Suzuki till tonerna av "Born to be wild". En stund senare gjorde Greg entré på en veteranmoped av årgång -73, med kepsen bakfram med låten "Forever young" som ackompanjemang.

- Det hör till saken att jag är betydligt äldre än Cicci, och får se till att hålla mig ung, förklarar Greg som så sent som i våras lämnade storstan och landade i Kniva.

Både han och Cicci har jobb som gör det möjligt att bo här, och nu håller de på att avveckla det lilla som ännu knyter dem till Stockholm.

Livskvaliteten har segrat och i Falubygden njuter paret av närheten till naturen. Samtidigt som de lever och bor både bättre och billigare än på Värmdö.

- Dessutom är ju folk så otroligt vänliga och hjälpsamma här. Utan allas välvilja hade vi varken haft veteranbilar, motorcykel eller moped att förgylla bröllopet med. Dalfolket är fantastiskt!

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons