Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen när byn fick butik igen

Annons

Bland varor och bakom kassor återfanns de tre bekanta ansikten: Anne- Marie Karlsson, Iris Albertsson och Birgitta Andersson.

- Vi har alla tre tidigare arbetat i butiken. När Konsum lämnade lokalerna 1998 fick vi flytta över till Konsums butik på Sollerön, berättar Birgitta Andersson.

De senaste åren har butiken ägts av en ekonomisk förening i Gesunda och arrenderats ut. Den förra arrendatorn sade upp arrendet för butiken för knappt ett år sedan och i november förra året stängde butiken.

Bybor i Gesunda och den ekonomiska föreningen har vädjat till Birgitta, Iris och Anne-Marie att komma tillbaka igen och ta över affären. Birgitta och hennes kompanjoner har mellan 25-27 års erfarenhet i branschen vardera.

För en tid sedan bestämde sig trion som för övrigt bor i Gesunda. De sade upp sina anställningar på Konsum i Sollerön och på fredagen öppnades affären igen under feststämning.

Ekonomiska föreningens ordförande, Dag Bråmer, höll ett kort tal och klippte sedan ett blågult band varefter kunderna med glädje botaniserade i byns egna butik.

Konsum på Sollerön har anställt tre personer till de lediga tjänsterna som uppstått efter att Birgitta, Iris och Anne-Marie vänt hem till Gesunda igen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons