Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen det blev "fullsatt" i Byråsen

Annons

Byråsensdagen är en aktivitet fylld av familjearrangemang, främst för att barnfamiljerna ska kunna hitta till Malungs egen skidanläggning, som de två senaste vintrarna upplevt en liten renässans.

Och tack vare det fina vädret blev det en riktig succé. Alla aktiviteter var gratis och det lockade förstås många att prova på: Skidutrustningar lånades ut gratis både av slalomklubben och malungsföretaget Bios. Liftarna gick hela dagen gratis och de som ville kunde få en stunds undervisning i skidskolan för att bättra på sina utförsåkningsteknik.

Bengt Eriksson och hans medhjälpare bjöd på gratis kolbullar och det är något som är en stor lockelse för malungsborna. För en god kolbulle skulle till och med ett kommunalråd kunna gå en bit.

Mätt och belåten kunde man sedan ta en behaglig slädtur tillsammans med Nils-Olov Labba och hans ren.

Byråsendagen blev nu en flygande start på årets sportlovsvecka och blir det nu fint väder under resten veckan så kan man hoppas på rusch i skidbacken.

Byråsen har inför den här vintern gjort en del nysatsningar med barnområde och snökanoner som säkrar snötillgången. En ny värmestuga håller på att uppföras vid liftstationen och där finns en fin solveranda som var välfylld under Byråsendagen.

Ett problem är parkeringsutrymmen då det blir invasion som under helgen. Parkeringen vid dalstationen är begränsad och vägen dit är också i smalaste laget att parkera på. Och det saknas en riktigt bra förbindelse för skid- och pulkaåkare mellan backen och den stora parkeringen uppe på toppen av Byråsen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons