Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen D kommer allt närmare

Annons

Torsdagen den 15 april hade det norska LO krismöte i Kristiansand.

Det finns en fördel med att sätta kakel och klinker. Man kan lyssna på radio under arbetet. LO i Norge är oroligt inför den 1 maj och arbetskraftsinvandringen från de nya EU-länderna. LO i Norge har vaknat för sent. Det verkar som om Frankrike är det enda landet i Europa, där det finns fackföreningar.

I dag är snart sagt allt som kan läggas ut på anbud utsatt för fri konkurrens.

Mitt jobb kommer säkert att övertas av någon polack eller balt. Det är bara en tidsfråga och då rör det sig om månader, inte om år.

Många svenskar i Norge måste ta sitt pick och pack och åka hem, men till vad? I Sverige väntar samma problem.

De nya EU-medborgarna är välkomna hit för att arbeta, men det ska ske i ordnade former säger LO och Byggnads. Jag vill inte ha någon arbetskraftsinvandring och jag blev inte tillfrågad när det gäller EU:s östutvidgning. Har vi demokrati i Sverige?

De fackliga organisationerna tänker informera de nya EU-medborgarna som kommer hit om deras rättigheter och se till att de inte får för dålig lön. Arbetsförmedlingarna i de större städerna har fått extra resurser för att ta hand om dem som vill komma hit.

Vår motpart i överläggningar skulle i så fall inte bli SAF. Vi är redan avsågade från det privata näringslivet. Vår motpart blir staten som minsann ska se till att vi får en försörjning. Kan staten ösa ut miljard efter miljard till korrupta öststater kan den också ta hand om oss som redan bor i Sverige.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons