Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag i dansens tecken

Annons

Fyra herrar i full spökfångarmundering som jagade en grupp häxliknande spöken, framkallade publikens största jubel. Dansnumret utfördes till musik från filmen Ghostbusters under en av föreställningarna på Dansens dag. Det övergripande temat var mångfald, framfört med humor i många av uppträdandena.

Under torsdagseftermiddagens föreställning i Vasaskolans aula gavs exempel på många olika dansstilar. Balett, street, modern dans, tango, disco, fristående gymnastik, salsa och jazzdans var några som avlöste varandra i snabbt tempo.

Ett inslag med svartklädda, maskerade dansare väckte ett imponerat sus bland åskådarna.

- Den dansen är bearbetad av Andrea Norling och Malin Andersson, berättar Helene Jakobsson som tillsammans med Natalie Carranza har haft ansvaret för Dansens dag.

Det är nionde året som den internationella Dansens dag firas i Hedemora, den enda platsen i Dalarna där den uppmärksammats i år. Fem föreställningar gavs på torsdagen och fredagen. De omkring 100 dansarna som deltar kommer från Studieförbundet vuxenskolans danscirklar och Martin Koch-gymnasiet. Träningen började i höstas.

- Det är mycket slit som fått sin belöning nu. Det var en bra publik och vi är väldigt nöjda, säger Natalie Carranza och Helene Jakobsson, som också själva deltog i flera av danserna.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons