Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Da&#39n då allt gick som en dans

Annons

En riktig kanoninsats gjorde Matilda Lissdaniels och Julia Trotzig från Falun, som tog hem guldmedaljen i pardisco i guldklassen.

- Detta i jättehård konkurrens. En riktig bragd, skulle jag vilja påstå, säger dansledaren Rickard Gustafsson.

Ytterligare några riktigt bra resultat:

Yvonne och Kristina Hogvall från Falun segrade också i sin åldersgrupp. Även det i pardisco i guldklassen.

I bronsklassen lade Sara Ekeroth och Jesper Mann beslag på förstaplatsen i pardisco. Även de från Falun.

Tävlingsklasserna delas upp både efter ålder och klasser. De yngsta deltagarna var sju år. Den äldsta klassen är vuxenklassen, från 18 år och uppåt. Bronsklassen är den lägsta klassen. Därefter följer silver, guld, till den högsta klassen som är Superstar.

Från dansskolorna i Falun, Borlänge och Leksand deltog totalt 47 dansare i disco-SM, som hölls i Eriksdalshallen i Stockholm.

- Totalt var det 750 startande. Och vi fick 14 pallplatser. Jag tror att det bara var två dansskolor som hade fler. Så visst har Dalarna blivit ett danslän att räkna med i tävlingssammanhang. Vi har blivit en av de största dansskolorna i landet, säger en mycket nöjd Rickard Gustafsson.

Han är själv gammal tävlingsdansare.

- Jag brinner för tävlingsdansandet. När jag kom till Dalarna för tre år sedan såg jag vilken potential det fanns här. Då var det 13 elever som hade tävlingslicens. Nu har vi 100.

Totalt har dansskolan 1 200 elever i Dalarna.

- Det ökar hela tiden. Ju större bredd man har, desto större chans att också få fram en riktigt bra topp. Vi har rätt tuffa krav för att få tävlingsdansa. Men när våra dansare väl kommer ut på tävlingar så blir det bra resultat direkt, säger Gustafsson.

Det var SM ett bevis på.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons