Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeltunnel i Knutsbo flyttas till Stensbo?

Annons

- Det är säkert 20 år sedan som tunneln kom på plats under Knutsbovägen. Men den används väldigt lite. Orsaken är att cyklisterna tappar fart om de använder tunneln, säger Christer Lindberg.

Om planerna förverkligas så kommer tunneln att placeras under länsväg 247 i Stensbo och förbinda cykelvägen mot Sörvik-Ludvika med cykelvägen mot Östanbjörka. Säkerheten för cyklister, rullskridskoåkare och andra som använder cykelvägarna skulle öka ordentligt.

Christer Lindberg berättar att tunneln i Knutsbo är av monteringsfärdig modell och ganska lätt att flytta.

Blir det aktuellt att ta bort tunneln så kommer Knutsbovägen att stängas av under en kortare tid. I Stensbo måste det byggas någon form av förbifart eftersom länsvägen omöjligen kan stängas av.

- Senare i april kommer vi tillsammans med personal från Vägverket att inspektera området i Stensbo för att få klarhet i om det är praktiskt möjligt att flytta hit tunneln från Knutsbo, upplyser Lindberg.

Visar det sig vara möjligt så skänker kommunen tunneln till Vägverket som är väghållare. Vägverket får betala själva arbetena. I allra bästa fall kan premiärturen genom tunneln göras redan i år. Oskyddade trafikanter skulle då slippa den vanliga fordonstrafiken på en sträcka av cirka två mil; från Skuthamn i Ludvika till Östanbjörka.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons