Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelhjälmen räddade pojke

Annons

På onsdagsmorgonen inträffade en incident som kunnat få allvarliga följder. En ung pojke kom cyklande från Grönalid på väg till skolan. Han hade kommit till passagen öcer 71:an vid OK. Det kom ingen trafik från något av hållen och han började korsa vägen.

Men en bilist skulle svänga ut på 71:an från sidovägen och uppmärksammade inte pojken som träffades av bilen och föll till marken.

Dessbättre var farten inte hög och pojken - som också hade cykelhjälm - undkom utan skador om än mycket uppskakad av upplevelsen.

Bilisten som körde på pojken kontrollerade att han inte skadats och åkte sedan därifrån. Två andra bilister - en man och en kvinna - stannade dock till hos den uppskrämde pojken, tog kontroll över situationen och hjälpte honom att få kontakt med föräldrarna.

Vem äger vovven?

NORDANÅKER. Sedan några veckor springer en av allt att döma herrelös hund omkring i Nordanåker, Järna. Den är av okänd ras och det finns drag i utseendet som gör det troligt att det rör sig om någon sorts blandras. Hunden är svart med undantag för en vit fläck under svansen och vita fläckar längst bak på bakbenen. Vovven är mycket skygg.

Någonstans finns det dock en ägare; hunden är försedd med en kedja runt halsen.

Månadens bild-vinnare

JÄRNA. Fotoklubben har startat höstens aktiviteter och bland annat korat månadens bild i tre kategorier.

Resultat:

Dia: 1) Arne Johansson. Delad andraplats: Anders Wästhed x 2.

Färg: 1) Tarja Hekkala. 2) Tarja Hekkala. 3) Marjatta Thorén.

Svartvitt: 1) Anders Wästhed. 2) Hans Widén. 3) Tarja Hekkala.

Sammankomsten avslutades med en bildvisning signerad förre kommunalkamreren Sven Sjöberg. Motiven var hämtade från Nepal och Singapore.

Mer läsning

Annons