Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelhandlaren klipper till

Annons

För snart tio år sedan var Claesons sport i Smedjebacken en diversehandel inom fritidssektorn. De hade allt som kunde tänkas, från skor till fiskegrejer.

Då tog de ett radikalt beslut att bara sälja cyklar och företagsnamnet blev Claesons cyklar. För snart tre år sedan gick flyttlasset från Risgatan till Moga och i flyttlasset följde tankarna på att utveckla verksamheten med.

-Vi tog ett principbeslut om att utöka med ytterligare två varugrupper, förutom cyklarna och trädgårdsmaskiner är en av dem, säger Bernt Claeson.

Han är övertygad om att det inte handlar om ett steg tillbaka till att bli en diversehandel.

-Vi vill dels utnyttja lokalerna bättre och det visste vi tidigt, dels handlar det om att utnyttja tomten runt butiken på ett bättre sätt.

-Vi har stora ytor där det är perfekt att provköra olika trädgårdsmaskiner, fortsätter Claeson.

Tankarna började redan tidigt i höstas ta form för utvecklingsplanerna, men den första generalagenten de hade kontakt med verkade tappa intresset i slutet av processen.

-Vi bestämde oss att hoppa av från affärerna med dem och hittade en ny generalagent för ett annat märke och de visade sig vara betydligt mycket mer engagerade, berättar Bernt Claeson.

Den de slutligen fastnade för och slöt avtal med är den amerikanska tillverkaren av trädgårdsmaskiner, Stihl.

-Vi kommer att sälja deras trädgårdsprogram.

För att inte blanda ihop cykeldelen med den nya verksamheten kommer den att skötas i ett eget bolag.

-Den ska bära sig själv och målsättningen är att inom tre år ha en omsättning på cirka en miljon kronor.

Förutom försäljning och service kommer de att ha uthyrning av exempelvis jordfräsar och dessutom utveckla en hämtservice av maskiner som ska repareras eller servas.

-Jag tror att det är en service som många kunder kommer att använda sig av, det är inte alldeles lätt att transportera en gräsklippare eller en annan skrymmande maskin.

Kortsiktigt räknar han med att de ska klara expansionen med befintlig personal, men på sikt kommer det att krävas en förstärkning av personalen.

-Det är svårt att säga något bestämt, vi vill ta det lite lugnt och låta detta växa i lagom takt, vi måste se till att vi inte växer för fort och därmed inte klarar att hålla en bra service.

Redan till den vår som just nu verkar långt borta kommer de att ha butiken fylld med de nya varorna.

-Det ska bli riktigt spännande, faktum är att för snart 20 år sedan höll vi på med gräsklippare, konstaterar Bernt Claeson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons