Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curling-mästarinnan redo för ett nytt SM

Annons

Kristina är från Leksand och bodde de första åren i sitt liv i Siljansnäs. Som barn och ung hann Kristina sedan bo i såväl Västanvik som Övermo innan det 1971 blev flytt till Borlänge. Sedan 1 mars 1979 bor Kristina i Medväga. De trivsamma radhusen vid Blåbärsstigen med omnejd hade då nyligen byggts.

- Här trivs jag väldigt bra. Det är fint här i Medväga och området ligger på lagom avstånd från stan, säger Kristina.

I handikappföreningen Borlänge Motion och idrottsklubb kom Kristina med 1980. Hennes sport har genom åren varit handikappcurling som spelas på nålfiltsmatta. Kloten vallas med silikon, detta för att ge bra fäste och så rättvisa förutsättningar som möjligt för alla tävlande.

Curlingspelarna i Kristinas förening tränar vintertid en gång i veckan i Forssa Klackskolan. En träning som nu främst är inriktad på årets SM som avgörs i Helsingborg i april.

- Bäst av allt är att få komma ut och träffa folk, påpekar Kristina som sedan 1989 säsongsarbetar på plantskolan i Sör Amsberg. Kristina har tre barn, Lotta, född 1971, Anders född 1972 och

Niklas som är född 1975 och fyra barnbarn. Förutom barn, barnbarn och curling är resor, exempelvis kryssningar till Åland samt handarbeten, Kristina broderar gärna, andra stora intressen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons