Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cubus möjlig ny butik men inte H&M och Stadium

Annons

Peter Rydberg på Axfast har fått många samtal angående de här lokalerna.

-Jag säger ingenting. Vi måste få en chans att göra det här på ett bra vis. Det kan bli en eller flera butiker, men vi tänker inte stressa igenom det här. För oss är det viktigt att vi hittar hyresgäster som fungerar bra ihop, och även om vi inte vill konkurrera ut våra nuvarande hyresgäster, så måste vi ju ändå se till vad vi tror skulle vara mest utvecklande för oss i Mora centrum. Om det är en klädbutik som verkar vara det som är bäst, så blir det den, säger Peter Rydberg.

Mathz Ångman, föreningen Mora köpcentrum, om du får önsketänka, vilken verksamhet skulle du vilja ha i Hemköps lokaler?

-Hennes och Mauritz, Indiska, Hemtex eller Stadium. Jag tror att det finns ett intresse från dem och vi tar ömsesidigt kontakt med varandra angående eventuella ny-etableringar i Mora, säger Mathz Ångman.

Varken Hennes och Mauritz, Stadium eller Indiska säger sig vara intresserade av att etablera sig i Mora.

- Vi har tagit beslut om ny-etableringar för ett till ett och ett halvt år fram i tiden, och Mora finns inte med i den planeringen. Vi har ett krav på en upptagning på 100 000 personer inklusive inpendling, säger Sussie Calås-Jonsson, på Stadium.

Föreningen Mora köpcentrum, räknar med att Mora har upp emot 70 000 köpsugna på nära avstånd. Mora kommun, med bara drygt 20 000 egna invånare, får dagligen besök av kunder från många grannorter.

Enligt Mathz Ångman stannar även långväga resenärer till i Mora för att handla.

- Det kommer folk från Härjedalen, hela västra Dalarna, Rättvik och Leksand för att handla redan i dag och det kommer att bli ännu mer allt eftersom Mora utvecklas som köpcentrum.

Hans Olof Gribing är etableringsansvarig för Varnergruppen i Sverige. Det är den koncern som äger Dressmann, som har en butik i Mora. Förutom Dressmann driver gruppen även kedjorna Cubus, Vivekes, Bikbok och Carlings i Sverige.

Hans Olof Griping säger att det inte finns några planer på att öppna ett Bikbok i Mora men om Cubus säger han, "det vet man aldrig".

- Vi är medvetna om att det rör sig i Mora just nu, och att det kommer att bli lediga lokaler. Är det så, att det kommer en möjlighet för oss att öppna en Cubus i Mora, så kommer vi att värdera den.

Cubus är en relativt ny aktör på den svenska klädmarknaden. Det finns totalt 28 Cubusbutiker i Sverige i dag och de flesta av dessa ligger i storstäder.

-Vi är på gång och öppnar nya Cubusbutiker hela tiden, säger Hans Olof Gribing.

LYNDA LUNDIN

Mer läsning

Annons