Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CTH har försatts i konkurs

Annons

C. Th. Ericson AB har på egen begäran försatts i konkurs vid Falu tingsrätt. Det anrika företaget, hattfabriken, som startade 1885 är på väg att avvecklas.

Sedan detta blivit känt har olika krafter verkat för att rädda den historiska miljön åt eftervärlden. Planer finns på att försöka skapa ett museum. CTH anses intressant på flera sätt. Klädhistoriskt, men även lokalhistoriskt.

- Under innevarande år har man arbetat med en avveckling och personalen har blivit uppsagd efterhand, konstaterar Anders Mellberg.

Avvecklingen har dock inte gått som planerat och bolaget begärde sig självt i konkurs.

De fyra-fem personer som jobbar kvar idag ska jobba under uppsägningstiden. Anders Mellberg tror att de planer som finns på att skapa ett museum inte ska behöva gå om intet på grund av konkursen.

- I och med att det är en konkurs ska tillgångarna säljas. Det är inventarier och ett varulager.

Mycket är av äldre årgång.

- Jag tror att det går att kombinera ihop planerna, säger Anders Mellberg som ska diskutera saken med fordringsägare och tillsynsmyndigheten.

Han räknar med en snabb handläggning av ärendet. Något som säkert gläder den grupp som planerar att bilda CTH:s vänner, i januari. Syftet är att få igång en intresseförening och verka för ett museum.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons