Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crusing i Ludvika centrum

Annons

-Vi har beslutat i klubben att alla med amerikanska bilar ska få vara med och dessutom de som har entusiastbilar som äldre än 30 år, säger klubbens ordförande Peter Danielsson.

Alla bilar samlades i Sockenstugeparken innan det var dags att rulla ut i staden centrum i en konvoj för att så småningom avsluta det hela vid gammelgården.

Det började med att ett par bilar kom till parken och med tiden rullade både den ena och andra amerikanska bilen in. Namn som Oldsmobile, Chevrolet, Buick, Cadillac, Ford, Pontiac och allt vad amerikansk bilindustri bjudit på genom åren.

Bakom en stor Chevrolet van visade det sig att en liten MGB hade gömt sig. Men MGB är ett märke som aldrig föraktas, detta trots att bilen är från England och det bara är fyra cylindrar under huven.

Detta var ett av klubbens större arrangemang sedan starten förra hösten.

-Det fanns en liknande klubb i Ludvika för 25 år sedan, men den har försvunnit och vår tanke är att vi ska få igång något liknande igen, berättar Peter Danielsson.

Han berättar att det i dagens klubb finns flera som var med för 25 år sedan och nu på lite äldre dagar har skaffat en bil.

Kraven för att bli medlem är att man äger en bil som uppfyller kraven i klubben och för närvarande har klubben 56 bilmedlemmar, med anhöriga och familjemedlemmar är det totala medlemstalet cirka 100.

Även om det är okej att komma i en äldre europeisk bil så ligger tyngdpunkten på amerikanska bilar från 50- och 60-talet.

När alla samlats begav sig karavanen iväg på en crusing runt Ludvika och nyttjade självklart de få möjligheter som återstår att komma in i centrum.

Efter ett par rundor styrde de kosan mot gammelgården och där avslutade det hela.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons