Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Creator får stororder

Annons

Den norska regeringen vill få bättre kontroll över sitt folks spelvanor. Därför har den gett sitt godkännande till 10 000 nya spelterminaler som ska ersätta de drygt 17 000 gamla.

Och det blev Creator i Vikmanshyttan som, i konkurrens med andra betydligt större företag, fick uppdraget att utveckla det nya interaktiva videolotterisystemet. Enligt uppgift ska den nya typen av spelautomat vara mycket inbrottssäker.

- Den är uppkopplad till en server och ger en helt annan upplevelse än de äldre spelmaskinerna, säger Creators vd, Bengt Wahlqvist.

Om en och samma spelare tillbringar lång tid till spel ska maskinen kunna varna om att det börjar gå för långt.

- Det handlar om mer än tio miljoner kronor. Jag vet inte ännu exakt hur mycket, säger projektledaren Allan Salåker.

Han menar att det är företagets flexibilitet som ligger till grund för att de kammade hem storordern. Uppdraget fick Creator i november.

- Projektet passar perfekt för Creator. Vi kunde snabbt sätta samman ett team med kompetens inom design, mekanik, prototyper, testning och verifiering, säger han.

Hälften av företagets 45 anställda har jobbat med projektet och nu står den första maskinen av tre färdig. Skulle länder som England, Frankrike eller Danmark också vara intresserade av Creators system för spelautomater, kan företaget snabbt ställa om för att möta respektive lands behov och önskemål.

Inne i Creators konferensrum står prototypen av den nya generationens spelautomat under ett skynke och väntar på att avtäckas inför besökande representanter från Norsk Tipping och EssNet Interactive.

Men någon bild på spelautomaten kan tyvärr inte tidningen presentera eftersom Norsk Tipping inte tillåter lokalpressen att föreviga maskinen på bild. På prototypnivå är hemlighetsmakeriet ännu stort.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons