Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Corinne gjorde storslam

Annons

Regndropparna slog mot marken och Corinne bad om att få vänta med sitt framförande några minuter. Vid den tidpunkten stod tre personer framför den lilla scenen på Nya Garvarns Torg. Ingen hade hört talas om henne, och därför betraktades hon inte som intressant.

Annat ljud blev det dock i pipan när hon började sjunga. Folk vände sig förvånat om på gatan, och begav sig snabbt mot scenen.

Under de 20 minuter som hon spelade ändrades antalet åhörare från 3 till 300.

Och det är inte att undra på. Hennes röst var storslagen. Hest men ändå klart och fylligt. Helt i klass med de riktigt stora namnen inom branschen.

Corinne heter egentligen Karin Oskarsson. Hon är 28 år och kommer från Göteborg. Hon har varit i skivbranschen sedan 1994, då hon släppte sin första singel.

Musiken skriver hon själv, och det är en form av melodiös gitarrpop, med innehållsrika och bra texter.

- Texterna är viktiga för mig, konstaterade hon.

- Jag hämtar en stor del av inspirationen från rock'n roll, men också från naturen och människor jag möter.

Hittills har Corinne inte rönt någon större framgång i Sverige. Däremot är hon ett känt namn i Japan, där hon har turnerat.

- Jag är mer känd i Norge än i Sverige, berättade hon.

I sommar hoppas hon dock kunna ändra på det. Hon genomför nämligen en rikstäckande turné, där Ludvika är en av spelplatserna. Efter helgen bär det av till Hällefors, och sedan Västerås och Borlänge.

Efter konserten på Nya Garvarns torg, var publiken förstummad.

Också arrangörerna var imponerade. I själva verket så imponerade att de erbjöd henne att verka som förband åt Boney M senare under kvällen.

Också det gick bra, och publiken på 7 000 personer jublade.

Solklar succé, med andra ord. Fast det regnade.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons