Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Connys garage blev galleri

Annons

Det säger Ulf Carleson, 61, konstnär boende i Ludvika men med rötterna i Göteborg och med djur- och naturmotiv som specialitet.

"Garaget" i Sunnansjö, beläget en bit bortanför Gammelgården, ägs av Conny Larsson. Han uppges vara lika förvånad över det stora intresset bland allmänheten för detta "konstgalleri" som konstnären själv.

-De två första åren sålde jag 22 tavlor. I söndags öppnade jag årets utställning och det blir öppet varje dag från 12.00 och tills sista besökaren har gått. Sista öppetdag är den 18 juli, upplyser Carleson.

I år ställer han ut 32 verk där många utgörs av motiv från bygden. En nyhet är att han har gett sig på porslinsmålning och nu även ställer ut konst av det slaget.

-Det är förstås naturmotiv på porslinet, säger Carleson som berättar att han när det gäller verken på dukarna lägger ned allt ifrån 20 och upp till 300 timmar per verk. Konsten är naturligtvis till salu och priserna pendlar mellan 1 800 och 6 500 kronor.

-Så det blir ingen hög timpenning, konstaterar den fryntlige gamle göteborgaren.

Vid NLT:s besök i Sunnansjö var han dock inte lika uppåt som han brukar vara. Orsaken stavades f-r-ä-c-k-a t-j-u-v-a-r. Eller, kort och eländigt, o-d-å-g-o-r.

Ulf Carleson var närmast chockad över att någon eller några tagit sig till med att stjäla det reklammaterial om utställningen han satt upp vid stora vägen. Materialet bestod av en skylt uppsatt mellan två björkstubbar.

I måndags var rubb och stubb borta. Otroligt men sant.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons