Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clausen såg i konkurs

Annons

- Det finns ett avtal där verksamheten är överlåten till ett nytt bolag. Om det inte är något konstigt med det avtalet så fortsätter driften, säger advokat Anders Roswall, Avesta som utsetts till konkursförvaltare.

- Vi hyr ut personalen så att driften får fortsätta.

De fem anställda fick information av advokatfirman i går eftermiddag.

Avtalet ska nu granskas så att affären gått rätt till ur fordrings-ägarnas synvinkel och att man följer de regler som gäller.

Det är den gamle ägaren som har bildat ett nytt bolag.

När företaget drabbades av översvämningar sommaren 2000 var det 15 anställda vid sågen.

Översvämningen slog hårt mot företaget. Det blev stora störningar. Bland annat var hela produktionen lamslagen i tre månader och i fjol höst genomfördes en företagsrekonstruktion.

- Verksamheten har minskat till den här nivån nu, säger Gilbert Karlsson som begärt sitt företag i konkurs.

Verksamheten ska nu drivas vidare under namnet Frica i ett halvt år gammalt bolag. Bolaget äger också sågverket med utrustning.

Han förnekar att det är en planerad konkurs.

- Men det blev ett läge där jag måste göra konkurs, säger Gilbert Karlsson.

Han tycker att vattenregleringsföretagen också ska ta sitt ansvar för översvämningen. Därför har han stämt Envikens elkraft, Fortum och vattenregleringsföretaget DVF.

Kravet på skadestånd är över fyra miljoner kronor och den processen fortsätter. Han hoppas att den ska var klar under året.

- Jag tror att jag fixar den men något enkelt slag blir det inte, det är tuffa motståndare. I händelse av vinst så kommer ersättningen konkursboet tillhanda, säger han.

En såg har funnits på platsen sedan slutet av 1800-talet. I dag sågas högkvalitativt virke av fura. Det är råvara till fönsterkarmar och bågar, trappor, golv, möbler och lister.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons