Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Classic Stars släpper sin första skiva

Annons

Gruppens medlemmar har spelat på fritiden under lång tid. Och sångerskan Viktoria Hägg har sjungit i lokala band. Gruppens medlemmar är från Rättvik och Furudal. Som helhet är gruppen nöjda med sin första skiva. Viktoria Hägg skulle möjligen önskat lite mera riv.

- Lite skitigare gitarrer och mera riv, konstaterar Hägg som med sin röst lyfter skivan flera snäpp.

En av låtarna gick upp på första plats direkt och har därefter toppat Siljanstoppen, en musiklista som närradiostationen i Mora har.

Låtens namn är Route 301 och den har legat etta i tre veckor. Visserligen en lokal framgång men ändå en fingervisning om publikens mottagande.

Börje Sommar skrev bilveckans signaturlåt först och sedan tyckte Yngve Thunell att han borde göra ytterligare en låt. Thunell hade nämligen kommit på en lämplig titel till ytterligare en låt, titeln hade han hittat på en kompis t-shirt.

När korprocken skulle arrangeras i Rättvik, våren 2000, kom några av dagens medlemmar i gruppen på att de skulle delta. Yngve Thunell frågade Janne Lekare om han spelade gitarr. Visst gjorde han det och han kläckte namnet till gruppen omedelbart.

Tvåtusen exemplar av skivan är färdiga och under Classic Car Week kommer den dels att finnas till försäljning och sedan kommer den att delas ut till VIP-gäster.

- Vi har försökt hålla kostnaderna nere och spelat in allt själva, säger Börje Sommar som också skrivit låtarna.

Inspelningarna har skett i hans studio och till sin hjälp, med bland annat slutmix, har han haft Tomas Agnas från Falun.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons