Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Classic car week rullar igång

Annons

Presskonferensen hålls i redaktionsrummet för tidningen Nostalgia. Ett passande ställe för att prata om gamla bilar. Redaktören Göran Ambell och Roland Pettersson berättar om den kommande veckan:

- Vi startar redan i morgon med Damrally, starten går vid Knektplatsen i Rättvik och färden går vidare mot Ore, berättar Pettersson och fullkomligt myser.

Att bilar är deras passion går inte att ta miste på.

Hyllorna i rummet är fyllda med böcker om bilar och telefonerna ringer ständigt. De båda herrarna Ambell och Pettersson är högvilt just nu, mycket ska ordnas och planeras inför veckan.

På onsdag kväll kommer det att bli drive-in bio vid travbanan. Filmen som visas är "Grabben i graven bredvid" och regissören Kjell Sundvall kommer själv att närvara.

- Han tyckte att detta var så intressant att han flyttar visningen i Stockholm från måndagen till fredagen. Dessutom kommer det att vara betydligt fler som kan se filmen här än på en biograf, säger Pettersson och berättar att Kjell Sundvall även kommer att vara prisutdelare på tisdagen.

- Vi kommer att få en hel del utländska besökare under veckan, bland annat från Frankrike, Irland och England, förklarar Pettersson.

Förra året kom 4 000 bilar och räknat på 3,5 besökare per bil så innebär det att befolkningen i Rättvik får ett tillskott på 10 000 -14 000 personer. Till det kommer de runt 15 000 - 20 000 besökarna som kommer för att titta på cruisingen.

-Vi vill redan nu gå ut och varna för trafikstockningar, de som bara åker förbi Rättvik bör försöka välja alternativa vägar, säger Pettersson innan mobilen återigen ringer.

En nyhet för i år är att man kommer att anordna "Den stora smällen" vid Jutjärns kalkbrott. Där kommer publiken att få uppleva en frontalkollision mellan två bilar och se vad som händer sedan larmet gått till räddningstjänsten.

På måndagen blir det utflykt till Falu Gruva, sedvanlig cruising på tisdag kväll, på torsdag blir det stora vattendagen med visning och turer med Siljans ångbåtar och på fredag blir det "Rättvik Hill Climb" med Back-SM. Detta och mycket annat under en vecka som FK givetvis återkommer till.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons