Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlson sväller i Insjön

Annons

En byggarbetsplats håller på att etableras vid Clas Ohlsons huvudbyggnad i Insjön. Inom kort inleds bygget av en kontorsvåning på totalt 1 000 kvadratmeter. Våningen byggs på en av mellankropparnas tak, närmast butiken.

- I och med att vi växer runt om i Norden når vi också tröskeleffekter på stabs- och servicefunktionerna i Insjön. Med de nya kontorslokalerna bereder vi plats för fler medarbetare och nya avdelningar, säger Gert Karnberger, vd för Clas Ohlson AB.

Påbyggnaden kostar företaget 15-20 miljoner kronor och beräknas vara klar i oktober. Investeringen kan jämföras med företagets initialinvestering på drygt 10 miljoner kronor i samband med varje ny butiksetablering.

Bygget utförs av lokala byggföretag och Gert Karnberger är mån om att kontorsvåningen ska smälta väl in i miljön.

- Det ska se snyggt ut, de mjuka värdena är viktiga och ger mycket tillbaka, säger han.

När lagerhanteringen 1995 flyttades från huvudbyggnaden till det nya Centrallagret på Ålheden, söder om Insjön, lämnades stora lokalytor ödsligt tomma. Sedan dess har huvudbyggnaden fyllts med ny verksamhet till bristningsgränsen. Centrallagret byggdes ut ytterligare 1998-1999 men brottas återigen med platsbrist.

- Sedan julhandeln hyr vi en del av KF:s lagercentral i Borlänge för vår buffertlagring. Centrallagret räcker inte till, konstaterar Karnberger.

En intern projektgrupp har nyligen fått i uppgift att se över Centrallagrets framtid och planera eventuella utbyggnader.

- Projektet är en naturlig del i vår expansion. Framtiden får utvisa om vi bygger en separat byggnad i Insjön eller väljer någon annan lösning, säger Karnberger.

Clas Ohlson AB har också sökt

bygglov för en ombyggnad av butiken i Insjön. Enligt planerna ska det bli en ny utgång vilket skapar en något större butiksyta och gör butiksbesöket attraktivare och mer rationellt. Ännu finns inget beslut för butiksombyggnaden som av allt att döma kommer att ske i flera etapper.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons