Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citra-älskare samlas till vårträff i Åselby

Annons

Klubben i Dalarna har cirka 80 medlemmar, totalt i landet finns cirka 1 700 medlemmar. I Falun finns ett tiotal klubbmedlemmar.

En gång i månaden anordnar klubben olika träffar på olika ställen, ofta med Pelle Larsson som idémakare. Som närmast den 22 maj, då klubben kallar till Våryra i Åselby i Borlänge.

- Då kommer "citra-älskare" från hela Mellansverige att dyka upp.

- Vi kommer att få möjlighet att provköra flera av de nyaste modellerna och se gamla modeller av bilen, den äldsta citran som fortfarande rullar på vägen, är från 1943, berättar Pelle Larsson.

- Dessutom får vi möjligheter att byta lite erfarenheter med varandra, det är alltid nyttigt, säger han.

Pelle Larsson körde Volvo från början, men sedan han bytte till en Citroën blev han frälst.

Sedan bilbytet har Pelle hunnit avverka ett 20-tal av sitt favoritmärke genom åren.

- Jag körde 7 000-8 000 mil om året som handelsresande, då kändes det skönt att åka i en bil som var förespråkare på hydraulisk fjädring, säger han.

I dag har han två Citroën-bilar kvar, en BX 93 års modell och en CV, 87 års modell, den senare en ettrig röd liten sockerlåda, som går under namnet "Den fula Ankungen".

- Den gungar som en anka, men den är en riktig pärla att köra, det är en personlig känsla som aldrig går ur, säger Pelle Larsson.

- Dessutom är det en skön sommarbil, säger Pelle och drar undan kapellet på taket, som är hoplindat som en rullgardin - och vips har bilen förvandlats till en cab.

När bagageutrymmet blev för litet byggde Pelle på en låda och fick därmed betydligt större utrymme.

Om någon vecka väntar en höjdare för Pelle Larsson, då får han träffa likasinnade människor, med ett brinnande intresse för Citroën, bilen som han tagit till sitt hjärta.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons